Reflexia si refractia luminii

Nota: 2.6/5 (46 voturi )

Vizualizari: 10398
Dimensiune: 49 Kb
Invatamant: Gimnaziu
Descriere referat Reflexia si refractia luminii

Reflexia luminiii este fenomenul de schimbare a directiei de propagare a luminii la suprafata de separare a doua medii,lumina intoracandu-se din mediul in care a venit.   

 Reflexia totala este fenomenul fizic prin care o unda luminoasa este reflectata intr-o alta directie in momentul in care ea ,, loveste’’ un anumit spatiu.

         Reflexia are loc de asemenea cand lumina atinge suprafata de separare dintre doua medii... O parte din lumina care atinge suprafata de separare va fi reflectata in primul mediu. Daca lumina atinge suprafata de separare intr-un unghi atunci lumina este reflectata in acelasi unghi, asemanator cu felul in care o minge sare cand atinge pamantul. Lumina care este reflectata de pe o suprafata plana, cum ar fi suprafata dintre aer si un lac, va forma o imagine in oglinda. Lumina reflectata de pe o suprafata curba poate fi focusata intr-un punct, o linie, sau intr-o zona, acest lucru depinzand de curbura suprafetei.

           Fenomenul de dispersie a luminii este fenomenul prin care lumina se imparte in mai multe unde reflexive. Unda la intalnirea unui obstacol, lumina se imparte in mai multe unde sau isi schimba directia de unda.

 Indicele de refractie absolut este indicele care se va propaga paralel cu al doilea mediu.

 In miopie vederea la distanta este slaba. Apare rar la copiii de varsta mica, fiind mai frecventa la copiii mai mari si la adolescenti, mai ales daca cineva din familie sufera de miopie (in foarte multe cazuri miopia se mosteneste). Se vindeca cu lentile divergente.


Publicitate ro-referate.ro
Newsletter
Dorim sa te tinem la curent cu toate noutatile legate de activitatea
ro-referate.ro